"Je moet gezond eten, je moet sporten, je moet genoeg slapen en je mag niet drinken, niet roken, niet snoepen en niet teveel stress hebben."

 

Over DoctorPill.com

Er zijn momenten die allesbepalend zijn voor de rest van je leven. Toen ik mijn broer verloor was ik 17 en hij 20. Hij was mijn beste vriend. Doodgegaan aan kanker. Zomaar. Een sportieve vent. Atletisch, sterk, lief. Hij stierf in zijn bed, op zijn kamer van onze bovenwoning midden in Amsterdam. Ik was verbijsterd. En ik was bang. Bang voor mijn eigen dood en later ook bang om anderen van wie ik hield te verliezen. Heel bewust ben ik me vanaf dat moment gaan verdiepen in gezondheid en alles wat ermee samenhield. Tot dan leefde ik niet echt gezond. Simpelweg omdat er geen geld was voor iets anders dan het broodnodige. Dus toen ik op mijn 19de semi-profvoetballer werd en mijn eigen geld ging verdienen, fietste ik naar Jacob Hooy op het Amsterdamse Nieuwmarktplein - in die tijd dé specialist op het gebied van specerijen en kruiden - waar mijn zus Lucy al klant was. Daar kocht ik tarwegras en kruiden die ik vermaalde tot poeder. Ik was toen al op zoek naar producten die mijn lichaam gezond zouden houden. Op mijn 22ste verbouwde ik mijn eigen tarwegras en studeerde ik af aan de ALO, de academie voor lichamelijke opvoeding. Het was 1975.

 

 

Als sportleraar leerde ik kinderen over sport en gezonde voeding. Maakte ze bewust van hun lichaam en dat ze er zuinig op moesten zijn.

Dat werd me niet door alle ouders in dank afgenomen maar voor mij was er geen andere weg. Later begeleidde ik veel topsporters. Onafhankelijk van de sport gingen de atleten allemaal beter presteren. Door intensieve krachttraining. Maar dat zijn atleten. Die zijn dagelijks bezig met trainen en voeding. Dat is hun vak. Ik wilde iedereen gezonder laten leven. Toen ik in 1983 samen met een drietal andere Leraren Lichamelijke Opvoeding onze eerste sportschool opende zaten we in één dag vol. In navolging van Jane Fonda waren wij de eerste sportschool die les gaf op muziek. Prof-atleten, acteurs en ‘doodgewone’ mensen, in All Sports liep alles door elkaar heen. In de aanloop naar de Olympische spelen van Atlanta in 1996 trainde 55% van het Olympische team bij ons. Het was een waanzinnig leuke tijd.

Toen ik jaren later in een Duits topsportblad las over de ‘trilplaat’ en zijn onbegrensde mogelijkheden, voelde ik de potentie hiervan aan mijn water. Ik importeerde een aantal platen uit Rusland, verdiepte me in de technologie erachter en startte de ontwikkeling van een eigen plaat. In 2001 rolde ons eerste product van de band: De Power Plate, een ongekend succes in binnen- en buitenland.

Tot op de dag van vandaag geloof ik heilig dat je het leven grotendeels kan sturen door gezonde voeding, door te bewegen, door training, door bewust met je lichaam om te gaan, door discipline. En daar zit hem nou juist het probleem. Want we houden teveel van het goede leven om te doen wat goed voor ons is. We zijn lui, gemakzuchtig en we moeten te veel. We moeten gezond eten, we moeten sporten, we moeten genoeg slapen en mogen niet drinken, niet roken, niet snoepen en niet teveel stress hebben. En dit is een illusie. Slechts een enkeling lukt het om zich aan dit strenge regiem te onderwerpen. De rest houdt het bij goede voornemens. Dat weet ik als geen ander. Ik zie het bij leden van mijn sportscholen, bij mijn familie, bij vrienden en bij andere mensen om mij heen. Maar ik kan het niet aanzien. Ik wil mensen helpen slank, fit en gezond te blijven en weet ondertussen dat ik een roepende in de woestijn ben. Ik ben zo lang bezig geweest om mensen blijvend te laten bewegen en slank en gezond te krijgen. Het is me niet gelukt, maar er is verandering op komst.

Samen met een team van experts, heb ik al mijn kennis en ervaring op het gebied van voeding supplementen, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten gestopt in de DoctorPill.com producten. En schrijf ik blogs over allerlei sport en gezondheid betreffende onderwerpen. We hebben ons laten leiden door voortschrijdende kennis en zoveel als mogelijk wetenschappelijk onderbouwing gezocht  om tot de informatie en de samenstelling van de diverse producten te komen. Producten die het makkelijker maken af te slanken, je weerstand helpen ondersteunen en fitter te worden en daardoor je helpen om minder ongezond te gaan leven. Pillen die je helpen om lekker te slapen en daardoor beter te herstellen, die helpen je trek en zoetzucht beter te beheersen en helpen je stofwisseling aan het werk te zetten. Oók zónder veel discipline en doorzettingsvermogen. En die je zelfs helpen het futloze gevoel na een nacht doorfeesten te overwinnen.

‘You live your life; we’ll look after you’

DoctorPill.com

Guus van der Meer

Guus van der Meer

Lees meerGuus van der Meer is founder van DoctorPill.com. Zijn leven wijdt hij aan sport en gezondheid. Guus is vooral bekend geworden met de Power Plate, de door hem ontwikkelde trilplaat die de wereld veroverde. Als topsportbegeleider en sportondernemer is hij altijd bezig met het overdragen van kennis over gezond leven. Zijn bijnaam Doctor Pill dank hij aan zijn expertise op het gebied van natuurlijke supplementen. Guus wil mensen gezond, fit en slank maken, maar weet dat de discipline die daarvoor nodig is vaak wordt ontbeerd. Daarom ontwikkelde hij samen met een team van experts een reeks producten die helpen om gezonder te leven.

 

Jelte Tempelaars

Lees meerJelte Tempelaars is zijn hele werkzame leven betrokken bij sport en gezondheid gerelateerde bedrijven en initiatieven. Binnen DoctorPill.com is hij verantwoordelijk voor Science & Research. Er is geen onderzoek dat hij niet leest. Jelte zorgt ervoor dat er bij DoctorPill.com ingrediënten gebruikt worden die wetenschappelijk gezien goed zijn onderbouwd.

 

Jos Maassen

Lees meerJos Maassen is binnen de DoctorPill.com verantwoordelijk voor de marketing. Met zijn bedrijven Make Marketing Magic en Make Channel Magic helpt hij bedrijven met het benutten van kansen en het gebruik maken van potentie. Hij is gefascineerd door alles wat met gezondheid te maken heeft. En wil de markt graag laten kennismaken met de producten van DoctorPill.com.

 Dr. Hendrik Jan de Jonge

Lees meerOrthopedisch chirurg Hendrik Jan de Jonge opereert dagelijks in Port Elizabeth, Zuid Afrika, waar hij al dertig jaar woont en werkt. Binnen zijn revalidatie centrum werkte hij met WBV training. Samen met Guus van der Meer werkte hij onder andere aan het onderzoek op het gebied van osteoporose. Zijn taak bij DoctorPill.com is vooral de wisselwerking van de DocotorPill.com ingrediënten met geneesmiddelen te onderzoeken alsmede eventuele contra indicaties aan te geven en  te adviseren over de te gebruiken ingrediënten.

 Mayelin van der Meer

Lees meerMayelin van der Meer is de dochter van Guus en is de directeur van DoctorPill.com. Mayelin heeft een topsport achtergrond. Ze turnde op het hoogste niveau toen ze dusdanig geblesseerd raakte dat ze moest stoppen. Ze studeert Rechten aan de VU in Amsterdam en ze hoopt met behulp van haar vader succesvol te ondernemen. Zij zorgt voor ideeën en input op supplementen voor de jonge generatie. En zij richt zich tot die generatie met hulp van vrienden en vriendinnen via de social media. Het After Party Pack is een product dat past in de leefstijl van de jonge generatie.