Waarom calorierijk voedsel zo aantrekkelijk is

Na de afgelopen weken inzicht te hebben gekregen over de werking van ons (prehistorische) brein en het effect dat calorierijk voedsel daarop heeft, geven we in deze laatste blog van de serie slimme tips hoe je je tegen hunkering het hoofd kan bieden.

Eerste hulp bij hunkering

  • Om snack attacks te voorkomen is het belangrijk om 's ochtends gezond te ontbijten.
  • Neem elke dag een eetlepel biologische appelciderazijn, opgelost in een glas water. Dit vermindert het hongergevoel.
  • Neem voor elke maaltijd een Sugar Hush capsule van DoctorPill.com. Door de zorgvuldig samengestelde combinatie van kruiden zal je minder zin hebben in hunkervoedsel.
  • Vermijd zoveel mogelijk triggers die je naar de koektrommel doen grijpen. Zap weg bij televisiereclames en kookprogramma's, kijk niet (teveel) op sociale media waarbij de nadruk op voedsel ligt en vermijd tijdschriften om dezelfde reden.
  • Neem gezonde tussendoortjes mee wanneer je moet reizen. Vrijwel alle opties die onderweg te vinden zijn, bevatten (te)veel calorieën en nagenoeg geen voedingsstoffen.
  • Doe geen boodschappen wanneer je honger hebt. De verleiding is dan vaak (te) groot om ongezonde producten te kopen.
  • Sla wanneer je uit eten gaat het mandje brood af en wees verstandig als het om een dessert gaat. Suikers zijn echt heel ongezond!

Belangrijke tip: haal geen comfort food in huis!

Waarom zou je jezelf onnodig op de proef stellen? Haal absoluut geen comfort food in huis, ook niet voor het geval er iemand langs zou komen - dat is echt een heel slecht excuus. En gooi het hunkervoedsel dat is overgebleven na een etentje, verjaardag of feestdagen direct in de prullenbak.

Wat veel mensen helpt: één dag in de week de teugels laten vieren en dan het liefste buitenshuis. Hierdoor vermijdt je dat je eet tot de rol koekjes op of de zak chips leeg is.

Geïnspireerd door onze serie over honger- en hunkervoedsel? En wil je meer weten over onze producten? Neem gerust contact op met Guus van der Meer: guus@doctorpill.com