Deel 4 van 4: ‘Kies de juiste voedingssupplementen: Wacht niet tot morgen!’

Guus van der Meer, oprichter van doctorpill.com, begon 41 jaar geleden met zijn onderzoek naar een gezonde balans tussen vrije radicalen en antioxidanten. In deze laatste blog uit de serie, deelt hij zijn bevindingen en eindigt hij met een belangrijke tip!

Mijn eigen ervaring met vrije radicalen en antioxidanten

Al 41 jaar probeer ik een goede balans te vinden tussen gezonde en ongezonde oxidatie. Een te grote hoeveelheid vrije radicalen vang ik op door voedingssupplementen van hoge kwaliteit te nemen, zoals een traditionele antioxidantencombinatie met provitamine A (bèta-caroteen), vitamine B-complex, vitamine C, vitamine D3, vitamine E, glutathion, selenium en zink. Daarnaast helpt kurkuma uitstekend tegen te veel vrije radicalen. Maar let op! Deze wordt nog beter opgenomen in combinatie met zwarte peper. Astaxanthin komt bij mij op de derde plek, gevolgd door resveratrol, alfa-liponzuur, co-enzym Q-10 en astragalus.

Kan je ook te veel antioxidanten nemen?

Ik ben eerder bang om te weinig antioxidanten in mijn systeem te hebben. Maar vitaminen die kunnen stapelen neem ik niet. Succesvolle suppletie heeft vooral te maken met de juiste dosering. En daarbij zijn verschillende antioxidanten in verschillende gebieden van het lichaam actief, zoals een waterrijke omgeving, vette omgeving of eiwitrijke omgeving en daarbij werken ze synergetisch.

Tips voor een blijvend goede gezondheid

De basis van een goede gezondheid blijft genetische aanleg, genoeg beweging, gezonde voeding en genieten met mate. Maar als je een ongezonde leefstijl hebt, te veel stress ervaart, weinig slaapt, veel reist, ziek bent of ouder wordt; wacht dan niet tot morgen en begin nu met het nemen van de juiste voedingssupplementen. Tijdens een zomerse dag op het strand smeer je je toch ook preventief in tegen schadelijke UV-straling? Nou dan.

Wil je meer weten over de uitgebalanceerde samenstelling en antioxidatieve werking? Neem gerust contact op met Guus van der Meer: guus@doctorpill.com