‘Kies nu de juiste voedingssupplementen: Wacht niet tot morgen!’

Deze blog is de laatste in deze serie en laat zien hoe je op een gezonde, kritische manier met natuurlijke voedingssupplementen kan omgaan. Daarnaast geeft Guus van der Meer – oprichter van doctorpil.com – zijn top tien van natuurlijke voedingssupplementen.

Je lijf is een tempel, dus wees je bewust van hetgeen je consumeert

Hoewel 90% van de Westerse bevolking zich er niet druk om lijkt te maken, blijft het belangrijk om kritisch te zijn op wat je consumeert. We consumeren steeds grotere hoeveelheden suiker (inclusief koolhydraten), transvetten, bewerkt voedsel, vlees, alcohol, medicijnen en inhaleren toxische stoffen zoals uitlaatgassen en sigarettenrook. Wetenschappelijk is aangetoond dat elk van deze afzonderlijke componenten al zeer slecht is voor de gezondheid, laat staan een combinatie.

Naast bovenstaand rijtje moeten voedingssupplementen ook uiterst kritisch benaderd worden. Toch kan ik een aantal natuurlijke supplementen opnoemen waarover – ondanks de lobby’s vanuit de farmaceutische industrie en de daarvan afhankelijke medische wereld – qua toegevoegde waarde en veiligheid geen twijfel bestaat. Er is inmiddels zoveel wetenschappelijk bewijs voorhanden dat steeds meer artsen de volgende supplementen voorschrijven. Tip van Guus: blijf letten op kwaliteit, om de zuiverheid van de werkzame stoffen te waarborgen.

Guus’ top tien van natuurlijke voedingssupplementen

Welke natuurlijke voedingssupplementen zorgen voor een gezond werkend lichaam en een heldere geest? Guus van der Meer deelt zijn top tien:

1. Een traditionele antioxidantencombinatie met provitamine A (bèta-caroteen), vitamine B-complex, vitamine C, vitamine D3, vitamine E, glutathion, selenium en zink. Nooit vitamine A nemen, want die kan stapelen
2. Een geconcentreerde en goed opneembare vorm van kurkuma (liefst in combinatie met zwarte peper)
3. Astaxanthine, krill-olie of levertraan
4. Licopeen
5. Alfa-liponzuur
6. Co-enzym Q10
7. Melatonine
8. Resveratrol
9. Magnesium
10. Bèta-glucanen

Geïnspireerd door onze serie over moderne Westerse vs. natuurgeneeswijzen? En wil je meer weten over onze producten? Neem gerust contact op met Guus van der Meer: guus@doctorpill.com